Broccolisoep met oude kaas 

Een soepje kan altijd! Vinden jullie dat ook? 

Deze lekkere broccolisoep heeft extra veel smaak door de toevoeging van geraspte oude kaas. 

Ik neem Old Amsterdam. Dat is in mijn ogen toch de lekkerste oude kaas. 

 

Dit heb je nodig:   voor ongeveer 3 liter soep

1 eetlepel boter

1 ui gesnipperd

1 theelepel tijm

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 prei in dunne ringen

2 wortels in kleine blokjes

2 stengels bleekseldrij in ringetjes

2 eetlepels bloem 

1 flinke broccoli in roosjes  

1,5 liter kippenbouillon

100 ml melk

peper en zout naar smaak 

Extra: Een flinke hand oude kaas, geraspt 

 

En zo maak je het: 

 

Doe de boter in een soeppan en zet het vuur middelhoog. 

Fruit de ui in de boter.  

Als deze een beetje zacht begint te worden voeg je de tijm, prei, wortel en de bleekselderij toe,

Bak een paar minuutjes aan. Voeg dan de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 

 

Voeg de bloem toe en roer goed door. Bak nog een minuutje of zo en blus dan af met de bouillon.

Breng aan de kook. 

Als de soep kookt voeg je de broccoli roosjes toe en kook je deze nog ongeveer 4 minuten.

 

Neem van het vuur. 

Naar wens kun  je de soep nu pureren. Ik pureer ze meestal voor de helft, dus ik laat er nog wat grove stukken in zitten. 

 

Zet opnieuw op het vuur en voeg de melk toe en de helft van de oude kaas, 

Even goed verwarmen. 

 

Breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout. 

 

Garneer met de rest van de oude kaas. 

 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.