Salade met geitenkaas en dadels omhuld met prosciutto

Alles komt zo'n beetje samen in deze salade. 
Het is alsof de puzzelstukjes in elkaar vallen, zo goed vullen de smaken en de texturen elkaar aan.

Beeld het je maar eens in: frisse sla met in de dressing een klein zuurtje, gecombineerd met zachte romige kaas, zoutige ham, zoete dadels en wat crunch van de walnoten.
Of beter nog, maak hem gewoon een keer! 

Dit heb je nodig:  voor 2 personen

Voor de sla:

1 zakje rucola sla

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels olijfolie

1 stukje geitenkaas verbrokkeld

1 handje walnoten grof gehakt

Voor de dadels:

10 (Medjoul) dadels

5 plakjes Parmaham (of andere rauwe ham)

1 klein beetje balsamico crème 

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C. 
leg een bakpapier op een bakplaat.

Ontpit de dadels.

Snij de rauwe ham in de lange weg doormidden zodat je smalle lange stroken krijgt.

Wikkel de ham om de dadels. Leg ze met de open kant naar beneden op het bakpapier. 
Drizzel er wat balsamico crème overheen.

Schuif in het midden van de oven en bak totdat de ham lekker bruin en krokant geworden is. Dat duurt normaal gesproken ongeveer 10-12 minuten. 

In de tussentijd verdeel je alle ingrediënten voor de sla over een schaal of over de borden. 

Optioneel drizzel je hier ook wat van de balsamico crème overheen. 

Neem de dadels uit de oven en verdeel ze over de salade. 
Serveer als de dadels nog warm zijn! 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.