Orzo met kip en broccoli

Een simpel eenpansgerecht maar bomvol smaak! 

Ik voeg er een beetje citroen aan toe voor het frisje en omdat ik gewoon dol ben op citroen ☺

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

 

500 gram kipfilet haasjes

1 broccoli in roosjes

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook

olijfolie om te bakken 

1 theelepel paprikapoeder

peper en zout naar smaak

750ml kippenbouillon

250 gram orzo 

1 hand vol geraspte Parmezaanse kaas

1 scheut citroensap

1/2 citroen in plakjes om te garneren

 

En zo maak je het: 

 

Verwarm de oven voor op 200 gr. C. 

 

(Gebruik het liefst een pan die straks in de oven kan)

 

Kruid de kip met het paprikapoeder en peper en zout. 

Doe een scheutje olie in de pan en bak de kip op middelhoog vuur een minuut of twee per kant. 

Schep de kip uit de pan op een bord en zet even aan de kant. 

In dezelfde pan voeg je indien nodig nog wat olie toe. 

Fruit de ui. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. 

Voeg de kippenbouillon toe en de orzo. Roer goed door.. Zet het vuur iets hoger en breng aan de kook.

Als het kookt voeg je de broccoli roosjes toe. Draai het vuur meteen uit. 

Leg de kip terug in de pan bovenop de broccoli en orzo. 

Verdeel de geraspte Parmezaan er over. 

Verplaats de pan naar de oven (of doe het eerst over in een ingevette ovenschaal) en bak voor 20 minuten in het midden van de oven. 

 

Serveer met de plakjes citroen en sprenkel er eventueel nog wat citroensap over. 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.