Sticky aubergine 

Eerlijk is eerlijk; ik ben geen fan van aubergine, maar op deze manier lust ik hem wel! Graag zelfs😋

 

Dit heb je nodig:   voor 2 personen

olijfolie

2 aubergines in plakken van 1-1,5 cm 

Een paar eetlepels maïzena 

1 klein uitje gesnipperd

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels honing 

1 stukje gember +|- 2 cm fijngehakt

2 teentjes knoflook 

granaatappelpitjes 

Griekse yoghurt 

 

En zo maak je het:


Doe een scheutje olijfolie in een braadpan. 

Wentel de aubergine van beide kanten in maïzena en bak deze op middelhoog vuur aan in de pan. 
Doe dat van beide kanten totdat deze iets krokant begint te worden. 
Schep uit de pan op een bord en zet even aan de kant. 

Voeg nog een beetje olijfolie toe aan de pan. 
bak de ui glazig. 
Doe de gember en de knoflook erbij en bak een minuutje mee. Voeg dan ook de sojasaus en de honing toe. 

Doe de aubergine terug in de pan en warm even goed door. 

Verdeel de yoghurt over de borden. Schep de aubergine en het restant van de saus er op. 
Als laatste verdeel je de granaatappelpitjes er overheen. 

Serveer meteen. 

 

Eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.