Bowl met gekruide couscous en cornflakes kip 

Ook dit is weer een lekker gerchtje dat je in een handomdraai in je airfryer kunt maken. 

Het coaten van de kip met de cornflakes is even een werkje, maar voor de rest heb je er geen omkijken naar.  

 

Dit heb je nodig:  voor 4 personen

Voor de cornflakes kip:

500 gram kipfilet

1 groot ei geklutst

2 handen vol cornflakes

1 eetlepel sriracha

peper en zout naar smaak 

Voor de couscous: 

150 gram couscous

1 theelepel komijn

1 theelepel korianderpoeder 

1 theelepel gerookt paprikapoeder

2 eetlepels tomatenpuree

peper en zout naar smaak 

Voor erbij: 

Sla naar keuze

olijfolie en citroensap 

 

 

En zo maak je het:

Snij de kip in repen, kruid royaal met peper en zout en doe in een kom.

Kluts het ei in een diep bord. Voeg de sriracha hieraan toe en roer goed door.  

Doe de cornflakes in een gripzakje. Sluit het goed af en sla met je deegroller of met de onderkant van een pan fijn. 

Doe ook de cornflakes in een diep bord. 

Het hoeft niet helemaal fijn te zijn, als het maar klein genoeg is om aan de kip te blijven plakken.

Haal de kip repen een voor een door het ei mengsel en daarna door de cornflakes. 

Druk even goed aan. 

Leg de kip in je airfryer en airfry op 200 graden voor ongeveer 15 minuten of totdat je kip gaar is. 

Draai halverwege een keer om. 

 

In de tussentijd bereid je de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

De specerijen en de tomatenpuree voeg je toe voordat je het water aan de couscous toevoegt. 

Als de couscous klaar is roer je deze los met twee vorken en laat je deze nog even staan zonder deksel. 

 

Schep alles op de borden en serveer de sla erbij met een paar druppels olijfolie en citroensap er overheen. 

 

Eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.