Witte lasagne kippensoep

Ik hoor het je denken: Wat nou witte lasagne? 
Je hoort het goed. Witte lasagne. We laten de tomatensaus achterwege en bereiden dit lekkere soepje op een soort bechamelsaus manier. 
Geloof me, het is heerlijk!

 

Dit heb je nodig:   Voor 4 personen

olijfolie om te bakken

2 kipfilets 

peper en zout naar smaak

1 grote ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt 

2 eetlepels boter 

2 eetlepels bloem 

1250 ml kippenbouillon 

1 theelepel tijm gedroogd

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

0,5 theelepel chilipoeder

6-8 gedroogde lasagnevellen in stukjes gebroken

200 ml kookzuivel light 

2 grote handen vol verse spinazie (of een paar blokjes diepvries spinazie)

 

En zo maak je het:

Zet een grote pan met deksel op middelhoog vuur. 
Voeg een scheutje olijfolie toe.

Kruid denkipfilets met peper en zout en leg ze in de pan.

Bak de kipfilet aan beide zijden goudbruin en gaar. 
Neem uit de pan en leg op een snijplank. 

Indien nodig voeg je nog een klein beetje olie toe aan de pan.

Fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 
Voeg de boter toe. 
Zodra de boter gesmolten is sprenkel je de bloem over de uien en roer je de massa goed door. 
Bak ongeveer een minuut maar blijf steeds goed roeren. 
Voeg nu de kippenbouillon ende gedroogde specerijen toe. 
Breng aan de kook. 
Als de soep kookt voeg je de in stukjes gebroken lasagnevellen toe. 
kook totdat de lasagnevellen al dente zijn.

In de tussentijd trek je de kipfilets met twee vorken uit elkaar. 
Voeg de kookzuivel toe en roer even goed door. Voeg de kip weer toe aan de pan en warm een minuut of drie door met het deksel op de pan. 
Als laatste voeg je de spinazie toe. Gebruik je diepvries spinazie dan zul je die een paar minuten extra mee moeten verwarmen. 

Breng indiening op smaak met peper en zout en serveer meteen. 

 

Smakelijk!