Pasta met ricotta, doperwten en citroen

Vandaag heb ik een heerlijk zomerse pasta voor jullie, namelijk deze lekkere pasta met ricotta, doperwten en citroen. 😍 

 

De ingrediënten:     voor 4 personen

400 gram gedroogde pasta naar keuze

150 gram doperwten (diepvries, bevroren) 

1 bakje ricotta 

1 citroen, sap en zest 

peper en zout naar smaak 

Een paar plakjes pancetta

Om te garneren: 

Wat verse (mini) basilium

 

En zo maak je het:

 

Kook de pasta maar net beetgaar en giet af. . 

Bewaar een kopje van het pastawater.  

 

Verwarm de oven voor op 220gr. C 

Leg de pancetta op een bakplaat bekleed met bakpapier. 

Schuif in het midden van de oven en bak een minuut of 5 totdat de pancetta knapperig en bruin geworden is. 

Neem uit de oven, laat wat afkoelen en breek in kleine stukjes. 

 

Doe de ricotta in een grote braadpan. Voeg het sap en de zest van de citroen toe en wat peper en zout naar smaak.

Verwarm dit op een laag vuurtje totdat het begint te bubbelen. 

Voeg het pastawater en de doperwten toe en verwarm even mee. 

Vervolgens voeg je ook de pasta toe en roer je alles nog even goed om. 

 

Verdeel de krokant gebakken pancetta er overheen en serveer meteen.  

 

 

 

Eet smakelijk!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.