Crispy aardappel wedges uit de airfryer (of oven)!



Deze aardappel wedges zijn lekker krokant van buiten en heerlijk zacht van binnen. 
Kruid ze naar wens, je hoeft niet dezelfde kruiden te gebruiken die ik nam, maar wees niet te zuinig met je specerijen 😋

Maak er een lekkere yoghurt dip bij met verse kruiden of serveer ze in een salade. 

Dit wordt smullen! 


Dit heb je nodig:   Per persoon

200 gram aardappelen (geschild)

0,5 eetlepel olijfolie

1 theelepel paprikapoeder 

1 snuf zout

1 snufje chilipoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel maïzena 

 

En zo maak je het:

Snij de geschilde aardappelen in wedges.

Kook ze in een royale pan met water gedurende ongeveer 6-7 minuten.

Giet af in een vergiet en schud ze even goed door elkaar. 

Laat even een beetje afkoelen.

Meng intussen de maïzena met de specerijen in een kommetje. 

Verwarm je airfryer voor op 200gr. C

Doe de wedges in een kom en voeg de olijfolie toe. 
Verdeel het maïzena mengsel er over. 

Hussel goed door elkaar. 

Doe in de airfryer en bak voor 8-10 minuten.

Tussendoor 1 x goed omschudden. 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.