Salade met geroosterde honing balsamico vijgen en halloumi

Wat ben ik blij dat ze er weer zijn! Ze zijn zo heerlijk en je kunt ze in zo veel verschillende gerechten gebruiken.... 😊 Ik heb het over verse vijgen natuurlijk! 😅 

Vandaag heb ik ze lekker geroosterd in de oven, met honing en balsamico en een klein snufje zeezout. Daar worden ze extra zoet en lekker sticky van en dat combineert natuurlijk hartstikke goed met wat krokant gebakken zoute halloumi 😋😋

 

Dit heb je nodig:   voor 2 personen

Voor de marinade/dressing:

2 eetlepels balsamico azijn 

2 eetlepels honing

2 eetlepels olijfolie

0,5 theelepel tijm, gedroogd 

Voor de salade:

6 vijgen gehalveerd 

150 gram halloumi in dunne plakjes

4 handen vol gemengde sla met rucola

een hand vol cherrytomaatjes, gehalveerd 

de pitjes van 0,5 granaatappel 

Een klein snufje zeezout 

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 200 gr. C 

Doe alle ingrediënten voor de marinade/dressing in een kommetje en meng goed. 

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Leg de gehalveerde vijgen met de snijkant naar boven op de bakplaat. Leg ook de halloumi erbij. 

Wrijf met een kwastje de snijkant van de vijgen en de plakjes halloumi in. 
De rest van de marinade gebruik je zo meteen als dressing voor de sla.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven voor 5 tot 10 minuten. Zet vervolgens de grill aan en schuif de bakplaat naar de bovenste richel van je oven voor nog eens een minuut of drie of totdat de halloumi lekker bruin gekleurd is en de vijgen zacht en sticky geworden zijn. Even erbij blijven zodat ze niet verbranden. 

Verdeel de sla en de tomaatjes over de borden. 
Leg de vijgen en de halloumi er op. 
Verdeel de rest van de dressing over de sla. 

Als laatste strooi je de granaatappelpitjes er overheen en verdeel je een heel klein beetje zeezout over de vijgen.

 

Eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.