Eenpans spaghetti met vleessaus 

Ik hou er van om eenpans gerechten te maken. 
het is gemakkelijk, snel en het scheelt een hoop ruimte in de vaatwasser 😜

Vandaag deel ik met jullie het recept voor deze eenpans spaghetti met vleessaus. 
Alles wat je hoeft te doen is het vlees even aanbraden. Vervolgens gaan alle ingrediënten in de pan en hoef je alleen nog maar af en toe te roeren. 
Je zet dit gerecht met gemak binnen 25 minuten op tafel. Geef er wat sla bij en geniet! 

Het zijn niet veel ingrediënten die je nodig hebt en ze hoeven niet de hoofdprijs te kosten, maar neem a.u.b. wel een goede kwaliteit tomaten uit blik en ga voor de polp. Het vruchtvlees, niet alleen het sap van tomaten.
de polpa van Mutti is niet slecht, maar als je de kans krijgt en je komt ze tegen, neem dan echte San Marzano tomaten uit blik. 

Dit heb je nodig:   Voor 4-5 personen

olijfolie om te bakken

500 gram rundergehakt

3 teentjes knoflook fijngehakt

2 blikjes tomatenblokjes (Polpa van Mutti of San Marzano)

700 ml runderbouillon 

1 theelepel gedroogde tijm 

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde basilicum

1 theelepel suiker

1 theelepel balsamico azijn

1 pak (volkoren) spaghetti 

Optioneel: een snufje chili vlokken 

Vers geraspte Parmezaanse kaas 


En zo maak je het:

Braad het vlees aan in een scheutje olijfolie in een grote wok of pan met deksel.

Bak het tot er geen roze meer te zien is. 
Vervolgens voeg je de knoflook toe en bak je die nog een minuutje mee.

Daarna gaan alle overig ingrediënten in de pan, behalve de Parmezaanse kaas. 

Voeg de spaghetti (in tweeën gebroken) als laatste toe en leg deze kruislings in en op de saus. 

Druk een beetje aan zodat alle spaghetti in de saus ligt en doe het deksel op de pan. 
Je roert nu nog niet!

Laat het op een laag pitje sudderen met het deksel op de pan en roer het iedere vijf minuten even door. 


Mocht er tijdens het koken al te veel vocht verdampt zijn voeg dan een klein scheutje water toe.

Het je te veel vocht laat dan de laatste paar minuten het deksel weg zodat het vocht kan verdampen. 

Iedere pasta is anders dus check het gewoon zo nu en dan even. 

Na 20 minuten zou je pasta beetgaar moeten zijn. Zo niet geeef je hem nog heel even. 

Serveer met wat Parmezaanse kaas en eventueel een groene salade. 

 

Smakelijk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.