Ei muffins 

Deze Ei muffins zijn niet alleen heerlijk en heel gemakkelijk om te maken, maar een bijkomend voordeel is ook dat je er heel veel kliekjes in kwijt kunt. 

Check je koelkast eens, wat heb je nog liggen? 

Spinazie, tomaten, paprika, ui, een restje gekookte broccoli of witlof, een beetje gebraden vlees, kip of vis, geruld gehakt, een stukje zalm, wat cheddarkaas, chorizo, hamblokjes, champignons, paksoi, noem maar op. 

Je kunt er in verwerken wat je wilt. Hou er wel rekening mee dat je sommige dingen even zult moeten voorkoken of bakken, bijvoorbeeld als je broccoli of rauw vlees/kip wilt gebruiken. 

Voor de rest is het kinderspel. 

 

Wat heb je nodig:         Voor 6 muffins

Olie of bakspray om de muffinvorm in te vetten 

6 eieren

De restjes die je wilt verwerken, zie hierboven voor voorbeelden

verse of gedroogde kruiden naar smaak, denk aan peterselie, oregano, tijm, basilicum, Herbes de Provence etc.  

zout en peper naar smaak

1 hand vol geraspte kaas 

Optioneel vers gehakte peterselie om te garneren

 

 

En zo maak je het:

Verwarm je oven voor  op 180 graden C. 

Vet je muffinvorm in (of gebruik papieren vormpjes)

Snij alle ingrediënten die je gaat verwerken in kleine stukjes (ongeveer 1x1cm)

Kluts de eieren in een kom. 

Voeg de verse of gedroogde kruiden en peper en zout toe. 

Meng de in blokjes gesneden ingrediënten met de eieren en roer goed. 

Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes. 

Bovenop doe je wat gerapte kaas.

Schuif de vorm in het midden van de oven en bak voor ongeveer 18 minuten 

of totdat de eieren gestold zijn. 

Optioneel garneren met vers gehakte peterselie. 

Deze muffins kun je warm of koud eten en ze zijn ook heel gemakkelijk in te vriezen!

Laat ze daarvoor wel eerst volledig afkoelen. 

 

 

Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.