Gebakken kaki fruit met mascarpone

Ja, jullie zien het goed. Ik plaats hier het recept van een nagerecht 😂

Ik ben niet zo van de nagerechten, dat is geen geheim. Ik merkte ook daarnet pas dat ik helemaal geen categorie "nagerechten" op mijn site heb gemaakt. 
Nu verwacht ik ook niet echt dat er snel meer nagerechten zullen volgen, dus ik plaats deit maar even bij de categorie gebak 😅 

Het is wel de moeite waard overigens. 

De ingrediënten:  voor 4 personen

1 eetlepel boter

4 kaki's, kroontje verwijderd en horizontaal gehalveerd.

Voor de dressing:

4 eetlepels honing

3 dunne plakjes gember 

1 steranijs

1 kaneelstokje

2 eetlepels citroensap 

1 theelepel vanille-essence 

1 klein snufje zout 

100ml kokend water 

Erbij: mascarpone

 

En zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 200gr.C

Vet een ovenschaal in met boter.

Plaats de gehalveerde kaki's er in met de snijkant naar boven. 

Meng in een ander kommetje de ingrediënten voor de dressing. Roer goed en giet over de kaki's.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten totdat de kaki's zacht zijn.

Neem de folie weg en zet de kaki's nog even onder de grill om te karameliseren.

Let op dat ze niet verbranden. 

Schep op een bord en serveer er wat mascarpone. Verdeel er nog een beetje van de dressing over. 

Serveer warm!!! 

Afgekoeld zijn ze namelijk echt niet te eten 😅

 

 

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.