Zalmpakketjes uit de oven 

 

Deze leuke zalm "en papillote" pakketjes maak je in de oven. 

Je hebt er verder weinig omkijken naar. Ze garen zo'n 20 tot 25 minuten, afhankelijk van de dikte van je zalm. In die tijd zou je wat couscous kunnen bereiden of wat witte rijst of gekookte aardappeltjes om er bij te serveren. 

 

De ingrediënten:          Voor 2 personen

2 zalmfilets zonder huid

1/3 courgette in plakjes 

1/2 rode ui in halve maantjes 

1/2 wortel in dunne plakjes 

1 citroen. De helft in plakjes en de andere helft geperst 

1 teentje knoflook fijn gehakt 

1 handje verse dille grof gehakt 

olijfolie

scheut witte wijn 

peper en zout naar smaak 

 

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180gr. C. 

Leg de groenten in het midden op een groot vel (ik neem meestal een dubbel vel voor meer stevigheid) aluminiumfolie (iedere filet apart, dus iedereen krijgt straks zijn eigen pakketje) 

Kruid met peper en zout en giet er een beetje citroensap over. 

Daar bovenop leg je de zalmfilet. Kruid ook deze met peper en een beetje zout. Beleg met citroenpartjes, de gehakte knoflook  en de helft van de dille. Bewaar de rest van de dille om te garneren straks. 

Vouw alle kanten omhoog, maar laat de bovenkant nog even open. 

Giet een scheutje witte wijn in ieder pakketje en druppel en nog wat olijfolie overheen.

Vouw de pakketjes goed dicht, maar zorg dat er wel nog lucht in zit. Het is de bedoeling dat de zalm gaart in de stoom die ontstaan in het pakketje, dus de lucht is echt noodzakelijk.  

 

Leg de pakketjes voorzichtig op een bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. 

Check na 20 minuten even of de zalm gaar is. 

Indien nodig zet je hem nog een paar minuten terug in de oven. 

Garneer met de overgebleven dille.

 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.