Chocolade brioche brood

Een heerlijk luchtig brioche brood om te delen. 
Het ziet er best indrukwekkend uit, maar het is eigenlijk heel simpel om te maken ☺️

 

Dit heb je nodig:   Voor 1 brood 

500 gram patent bloem + extra indien nodig

1 snufje zout

80ml volle melk, lauwwarm

75 gram suiker

1 zakje droge gist (7 gr)

3 eieren + 1 extra om te bestrijken 

120 gram zachte boter 

Voor de vulling:

100 gram pure chocolade, fijngehakt 

60 gram gesmolten boter

15 gram cacaopoeder ongezoet

En zo maak je het:

Meng de melk, de gist en een theelepel van de suiker in de mengkom van je keukenmachine en zet een minuut of vijf aan de kant. 

Voeg de eieren, de rest van de suiker en de bloem er aan toe en zorg dat alles goed gemengd is. Voeg dan het zout toe.
Vervolgens voeg je beetje bij beetje de zachte boter toe. 
Laat de machine zo'n twintig minuten draaien op gemiddelde snelheid totdat een elastisch deeg is ontstaan. Plakt het te veel voeg dan steeds een beetje extra bloem toe. 

Dek de kom af met plasticfolie en laat 1,5 uur rijzen. 

In de tussentijd maak je de vulling. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje en verwarm steeds 30 seconden in de magnetron. (Of smelt de chocolade au bain Marie) 

Vet een cakevorm van ongeveer 11x30cm in met boter en bekleed met bakpapier. 

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30x50 cm. 

Besmeer met het chocolade mengsel, maar zorg dat je een cm of twee vanaf de rand vrijlaat. 

Vouw de lap dan in de lengterichting in drieën. Je begint dus beneden en vouwt een derde van het deeg omhoog. Dan neem je een derde vanaf de bovenkant en vouwt dit naar beneden er overheen. 

Je hebt nu een langwerpige lap deeg. 
Rol deze opnieuw uit tot een grote lap van ongeveer 30x50 cm. 

Het kan een beetje een knoeiboel worden als de chocolade er tussenuit wil knijpen 😉

Snij nu, opnieuw in de lengterichting de deeglap in drie lange evengrote stroken. 

Rol elke strook, opnieuw in de lengterichting op tot drie dunne strengen. 

Maak vervolgens een vlecht van de drie strengen en knijp de uiteinden voorzichtig bij elkaar. 

Til de vlecht voorzichtig op en leg hem in de vorm. 
Dek af en laat opnieuw 30-45 minuten rijzen. 

Verwarm in de tussentijd je oven voor op 180gr. C. 

Bestrijk de vlecht met een geklutst ei en schuif in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten.

Laat het brood goed afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. 

Smakelijk!