Pulled pork 

 

Dit is waar je slowcooker voor bedoeld is. Langzaam gegaard, mals en sappig vlees. 

En dat allemaal met maar 10 minuten voorbereiding, max!  

Het resultaat is super simpel en super lekker pulled pork van restaurant kwaliteit. 

 

Dit heb je nodig:        voor 6 porties 

Voor het vlees: 

1 ui fijngehakt
200 ml. tomatenketchup
3 eetlepels tomatenpuree
60ml. appelciderazijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel komijn
1,5 tot 2kg varkensschouder (procureur) overtollig vet verwijderd 

zout en peper naar smaak

Voor erbij: 

koolsalade

augurk

Broodjes

 

En zo maak je het: 

Meng de ui, ketchup, tomatenpuree, appelciderazijn en specerijen in je slowcooker. Breng de varkensschouder in zijn geheel op smaak met zout en peper en voeg deze vervolgens ook toe aan je slowcooker.  Smeer er wat van het ketchup mengsel overheen.

Zet je slowcooker aan op stand LOW voor 8-10 uur.  

Haal  het vlees uit de slowcooker en leg het op je snijplank. Trek het met twee vorken uit elkaar.  Leg het vervolgens terug in de achtergebleven "saus" in je slowcooker en meng door elkaar. 

Serveer het vlees op broodjes met augurk en koolsalade.

 

Smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.