Meloensalade met halloumi

Met deze meloensalade met halloumi zet je een heerlijk, fris gerecht op tafel. Het is heel smakelijk als voorgerecht of als bijgerecht bij de bbq. 

Dit heb je nodig:

1 galiameloen

olijfolie om te bakken

1 blok halloumi in plakjes van 0,5cm

1 handje pistachenoten grof gehakt

1 snuf chiliflakes

Een paar blaadjes munt 

Voor de dressing:

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel honing 

 

En zo maak je het:

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Zet even aan de kant.

Bak de halloumi aan beide kanten in een beetje olijfolie op laag vuur totdat deze goudbruin en knapperig is.

In de tussentijd snij je de galiameloen in kwarten. 
Laat de schil er nog even aan en schaaf voorzichtig met de kaasschaaf linten van de meloen. Daarna verwijder je de schil van de randjes. 

Leg de linten meloen op een schaal of bord. 
verdeel er de pistachenoten en de chiliflakes overheen. 
Leg de halloumi er op. 
Verdeel de dressing er over en garneer met de blaadjes munt. 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.