Thaise gele curry met kip

Wij zijn op de Aziatische toer deze week 😊. Gisteren aten we Aziatische gehaktballetjes (recept vind je ook op deze site) met kokosrijst en vandaag deze Thaise gele curry met kip en niet te vergeten heel veel groente.

Zo'n curry is ook weer zo'n fijn gerecht waarmee je je koelkast een beetje kunt uitmesten. Kijk wat je nog hebt liggen aan groenten en verwerk het heel simpel in deze curry. Zero waste voor ons deze week!👍🏼

De curry pasta voor dit recept kun je zelf maken, maar dat zat er voor ons vandaag niet in. Het werd een pasta van Koh Thai en daar was niets mis mee.

 

De ingrediënten:      Voor 3-4 personen 

1 eetlepel neutrale olie om te bakken

1 pakje Koi Thai gele curry pasta (70gram) 

2 flinke kipfilets of 6 kippendijen zonder bot in grove stukken

groenten naar keuze, ik nam;

3 halve paprika's in reepjes (verschillende kleuren)

0,5 broccoli in roosjes

1 rode ui in grove stukken

1 winterwortel in dunne plakjes

1 flinke hand vol peultjes 

Verder nodig:

250ml kokosmelk 

Om te garneren:

wat plakjes of partjes limoen

2 lente-uitjes in ringetjes

1 rood pepertje in ringetjes

verse koriander blaadjes of peterselie 

Erbij:

glasnoedels of rijstnoedels 

 

En zo maak je het:

Verwarm de olie in een grote braadpan of wok op middelhoog vuur.

Voeg de gele curry pasta toe en bak ongeveer een minuut.

Voeg de kip toe en bak een minuut of drie mee.

Voeg de hardere groente soorten toe, zoals broccoli en wortel en bak een paar minuten mee.

Voeg de kokosmelk toe en laat zachtjes pruttelen totdat de kip gaar is.

In de tussentijd bereid je de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg als laatste de zachte groenten toe zoals paprika, peultjes, sugarsnaps, paksoi etc.

Je wilt de bite behouden, dus laat ze niet te lang mee garen.

Schep de noedels in kommen en de curry er bovenop.

Garneer met de lente-uitjes, rode peper, limoen en verse koriander of peterselie.

 

Serveer meteen.

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.