Eenpans pasta 

Wat is er makkelijker dan koken in één pan? Voor deze eenpans pasta is dat alles wat je nodig hebt. 
Je braad het vlees even aan, voegt alle overige ingrediënten toe aan de pan, deksel er op en pruttelen maar! 
Over de afwas hoef je je niet druk te maken, je hebt tenslotte maar één pan gebruikt. 


De ingrediënten           Voor 4-5 personen

500 gram rundergehakt

Olijfolie om te bakken

peper en zout

1 theelepel paprikapoeder 

1 scheutje ketjap manis

400 gram penne pasta

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

2 blikjes tomatenblokjes (à 400 gram)

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel basilicum gedroogd

Een paar blaadjes verse basilicum ter decoratie

 

En zo maak je het:

Doe een beetje olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.

Voeg de gesnipperde ui toe en bak even aan.

Doe de knoflook erbij en bak een halve minuut mee.

Voeg dan het gehakt toe en rul het. 
Kruid met peper en zout, de gedroogde kruiden en het paprikapoeder. 
Voeg ook een scheut ketjap manis toe. 
Als het gehakt gaar is voeg je tomaten blokjes en de penne pasta toe. Voeg er zoveel water aan toe totdat de pasta geheel onder staat. 
De pasta gaat tijdens het koken veel water opnemen. 
Leg het deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen totdat de pasta beetgaar is. 
Proef en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met een paar blaadjes basilicum en voeg eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas toe. 

Smakelijk!