Chinese wokgroenten (Tjap Tjoy "anders")

Chinese wokgroenten. 
Dit vegetarische gerecht heeft qua smaak het meeste weg van Tjap Tjoy, alleen gebruikte ik andere groenten, omdat ik de typische Tjap Tjoy groenten simpelweg niet in huis had. 
Dat doet niets af aan de smaak hoor! Heerlijk!

Serveer met een beetje rijst of noedels en klaar is Kees.

 

De ingrediënten:        Voor 3-4 personen

Wokolie of neutrale olie om te bakken

Groenten naar keuze die geschikt zijn om te wokken.

Ik nam:

1 wortel in reepjes

2 stengels bleekselderij in halve maantjes

1 ui in halve maantjes

1/2 courgette in halve maantjes 

1 rode paprika in reepjes

1 halve duim lengte gember fijn gehakt

2 teentjes knoflook fijn gehakt

zout en peper 

voor de saus:

6 eetlepels sojasaus

1 eetlepel maïzena 

180ml water

1 eetlepel sesamolie

3 theelepels oestersaus

1 eetlepel Mirin (kan ook weggelaten worden)

optioneel om te garneren:

2 lente-uitjes in ringetjes

1 theelepel sesamzaadjes 


En zo maak je het:

Snij alle groenten en leg ze binnen handbereik. 
harde groentesoorten wok je natuurlijk het eerst, zachtere voeg je een beetje later toe. 

Zet de wok op hoog vuur. Voeg een beetje olie toe.

Voeg de knoflook en de gember toe en hou goed in beweging. Na een minuutje voeg je de uien toe.

Een minuut later voeg je de harde geoentesoorten toe.

Een minuut of twee later de zachtere groenten.

Roer voor de saus de maïzena met de sojasaus door elkaar totdat er geen klontjes meer zijn.

Voeg daarna alle overige saus ingrediënten toe. 

Voeg toe aan de wok en hou in beweging.

Wok niet te lang. De groenten moeten lekker knapperig blijven.

Proef en breng op smaak met zout en peper.

Garneer optioneel met de lente-uitjes en sesamzaadjes. 

Serveer direct.

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.