Varkensfilet uit de slowcooker versie 2

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Met dit dump-en-go gerecht ben je letterlijk binnen een paar minuten klaar met koken 😊

Je mengt de Ingrediënten voor de jus. Doet het vlees onderin de slowcooker (je hoeft het niet eens van te voren aan te bakken!) giet de jus er over, zet de slowcooker aan voor 7 uur en je trekt je eigen plan. 

Als je thuiskomt is het vlees zo mals en gaar dat het  vanzelf uit elkaar valt. Bovendien komt je een geweldige geur tegemoet zodra je de keuken binnen komt. 

Wat wil je nog meer?

 

Dit heb je nodig:  voor 4 personen

1 kg varkensfilet aan een stuk

voor de jus:

80ml honing

80ml sojasaus

400ml runderbouillon 

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

3 eetlepels Hoisin saus

1 eetlepel azijn 

Voor de slurrie:

1 eetlepel maïzena 

1 eetlepel koud water 

 

En zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de jus in een maatbeker.

Leg het vlees onderin de slowcooker.

Giet de jus er over.

Zet de slowcooker aan op stand low voor 7 uur.

 

Als het klaar is verwarm je de oven voor op 200gr. C.

Leg het vlees in een schaal of op de bakplaat en zet het een paar minuten in de oven voor wat extra kleur.

Meng de maïzena met het water en roer tot een slurrie. 
Giet de jus uit de slowcooker door een vergiet en vang op in een steelpannetje. 

Breng aan de kook en voeg dan al roerend de slurrie toe totdat de saus voldoende ingedikt is.

Snij het vlees in plakken en giet wat jus er over.

De rest van de jus serveer je apart.

 

Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes en sperziebonen of rode kool.

 

 

Smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.