Kip in champignon-roomsaus met spinazie

Ziet er best fancy uit hè als je deze pan zo op tafel zet? 

En toch, ingewikkeld om te maken is het niet., maar dat is ons geheim ☺

 

De ingrediënten:        voor 4 personen

olijfolie om te bakken

4 kipfilets gehalveerd zodat ze minder dik en sneller gaar zijn.

2 eetlepels boter 

1 bakje champignons in plakjes

2 teentjes knoflook fijn gehakt

1 theelepel oregano gedroogd 

1/2 theelepel tijm gedroogd 

sap van 1/2 citroen 

350 ml kookroom 

2 flinke handen vol spinazie 

zout en peper 

Optioneel: gehakte verse peterselie om te garneren 

 

Zo ga je te werk: 

Kruid de kipfilets met peper en zout. 

Doe wat olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. 

Bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. 

Neem ze uit de pan en zet even apart. 

Voeg de boter toe aan de pan en voeg de champignons toe. 

Bak ze al roeren totdat ze zacht en bruin beginnen te worden.

Voeg de knoflook toe en de tijm en oregano. Roer goed door en bak ongeveer een halve minuut. 

Dan voeg je ook de kookroom en het citroensap toe. Laat een minuut of vijf zachtjes sudderen. 

Leg de kipfilets terug in de saus en verwarm nog een minuut of vijf mee. 

Breng op smaak met peper en zout. 

Als laatste voeg je de spinazie toe. Deze roer je door de saus totdat hij geslonken is. Dat duurt maar een minuutje of zo. 

Strooi en optioneel de gehakte peterselie overheen.

 

Serveer met pasta of witte rijst. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.