Toast met ricotta, erwten en munt 

Zin in een lekkere, gezonde en verfrissende lunch vandaag? Dan zit je hier goed. 
Alles wat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten en een minuut of tien 😉

 

Dit heb je nodig:    Voor 2 personen

4 sneetjes brood naar keuze

250 gram ricotta

200 gram erwten (diepvries of vers)

peper en zout naar smaak

Blaadjes verse munt 

Zest van 0,5 citroen

Extra vergine olijfolie

Optioneel: een snufje chiliflakes

 

En zo maak je het:

Doe de erwten in een kommetje. 
Zet de waterkoker aan. Giet het kokende water over de erwten en laat een minuut of vijf zo staan. 
Giet af en laat goed uitlekken. 

Doe drie kwart van de ricotta, drie kwart van de erwten en een stuk of 10 blaadjes munt in de blender. Pureer en breng op smaak met peper en zout. 

In de tussentijd toast je het brood.

Leg het brood op een bord en verdeel de erwten-ricotta pasta er over. 
Verdeel daarna de rest van de achtergehouden erwten en de achtergehouden ricotta er over. Voeg nog wat blaadjes munt toe. 
Voeg de zest van de citroen toe en nog een snuf peper en zout naar smaak. 
Verdeel er een klein beetje goede olijfolie overheen. 
Optioneel top je het geheel af met wat chiliflakes. 


Smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.