Kip Parmezaan traybake met geroosterde spruitjes 

Kies voor gemak. Kies voor een traybake! 
Bij dit heerlijke ovengerecht hoef je niet aan smaak in te leveren. 
De kip krijgt een krokant laagje van Parmezaanse kaas en panko. De spruitjes worden geroosterd in een marinade van zoete ketjap, zoute sojasaus en optioneel een rood pepertje voor de kick 🔥 

Ik serveerde er een lekker pittige honing-mosterd-dille dip bij.

Heerlijk zoals het is, maar wil je er een avg-tje van maken, serveer er dan aardappelpuree bij 😋

 

De Ingrediënten:   Voor 3-4 personen

Voor de kip:

3 kipfilets, gehalveerd in de lengte.

1 ei

1 flinke hand vol panko (of broodkruim)

1 flinke hand vol Parmezaan geraspt

0,5 theelepel paprikapoeder 

0,5 theelepel knoflookpoeder

0,5 theelepel uienpoeder

peper en zout naar smaak 

Voor de spruitjes:

500 gram spuitjes, schoongemaakt en gehalveerd

1,5 eetlepel olijfolie

1,5 eetlepel ketjap manis

1,5 eetlepel sojasaus 

Optioneel 0,5-1 rood pepertje, gesnipperd voor wat pit

Voor de dip:

2 eetlepels mosterd

3 eetlepels honing 

0,5-1 theelepel sriracha (of sambal) naar smaak 

flink wat verse (of gedroogde) dille 

peper en zout naar smaak.

 

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200gr. C.

Leg een bakpapier op een bakplaat.

Zet twee diepe borden klaar.

In een bord breek je het ei en kluts je het even.

In het andere bord meng je de panko met de Parmezaan, de paprika, het knoflookpoeder en het uienpoeder. Je kunt er nog een klein beetje peper en zout aan toevoegen. Hou er rekening mee dat de Parmezaan ook al vrij zout is.

Haal de kip door het ei en daarna door het Parmezaan en panko mengsel. Druk goed aan. 
Leg op de bakplaat. Laat er wat ruimte tussen voor de spruitjes.

Doe de spuitjes in een kom. Voeg de olijfolie, de sojasaus en de ketjap toe en optioneel de gesnipperde rode peper. 

Hussel door elkaar en leg de spruitjes vervolgens tussen de kip op de bakplaat.

Schuif in het midden van de oven voor 25-35 minuten, afhankelijk van de dikte van je kipfilets. Je zult zelf even moeten uitproberen hoe lang ze exact nodig hebben, want iedere oven is anders. 
Draai de kip halverwege 1 x om.

In de tussentijd maak je de dip door alle ingrediënten door elkaar te roeren.

Breng op smaak met peper en zout.

Deze dip is niet alleen heerlijk bij de kip, maar combineert ook goed met de spruiten 😉