Lauwwarme Pasta Primavera

Pasta Primavera! Letterlijk vertaald: Lente-pasta! Heerlijk toch! 

Deze komt bij ons dan ook letterlijk iedere jaar in de lente (en in de zomer) op tafel. 

We eten deze pasta lauwwarm als salade.

Aan de basis van deze pasta salade staat niets meer dan veel groene groenten, pasta, en een dressing van olijfolie en citroensap.

Deze keer geserveerd met tonijn om er een volwaardige maaltijd van te maken. 

Ik word hier blij van!

 

De ingrediënten:           voor 4 personen

300 gram penne pasta (of Fusilli  of...)

Groene groenten naar keuze, bijvoorbeeld

1/2 komkommer

150 gram doperwten (vers of diepvries) 

150 gram edamame boontjes (diepvries) 

150 gram sugarsnaps gehalveerd 

3 stengels bleekselderij in halve maatjes 

2 blikjes tonijn op water (afgegoten) 

Voor de dressing: 

6 eetlepels Olijfolie 

3 eetlepels citroensap 

1 theelepel honing

1 theelepel mosterd

1/2 theelepel gedroogde dille (of 1 eetlepel vers gehakt) 

peper en zout naar smaak

Vers gehakte peterselie en/of dille ter decoratie

 

En zo maak je het: 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in een grote pan met water en ruim zout. 

In de laatste twee minuten van het koken van de pasta voeg je de groenten toe die geblancheerd moeten worden. In dit geval de sugarsnaps, edamame boontjes, doperwten en eventueel de bleekselderij. Deze laatste kun je ook volledig rauw laten. 

Zorg ervoor dat je de groenten niet meer dan twee minuten mee kookt, we willen knapperig verse groenten, geen groentepuree. 

Giet het geheel af en laat even een klein beetje afkoelen. 

Verdeel over de borden en leg de uitgelekte tonijn er boven op. 

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Giet de dressing er overheen en garneer met de vers gehakte peterselie en/of dille. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.