Aardbei mascarpone taart 

Heb je een half uurtje?

Meer tijd heb je namelijk niet nodig om deze lekkere aardbei mascarpone taart op tafel te zetten. 

Het kost weinig moeite en toch is het een plaatje om te zien. 


Dit heb je nodig:    Voor 1 springvorm van rond 22 cm 

Voor de bodem:

200 gram digestieve koekjes verkruimeld

80 gram gesmolten boter 

Voor de vulling:

400 gram mascarpone

25 gram poedersuiker

1 theelepel vanille extract 

Om te garneren:

1 bakje aardbeien in plakjes (hou 1 hele achter)

een paar blaadjes munt

 

En zo maak je het:

Leg een bakpapier op de bodem van je springvorm.

Vet de randen dunnetjes in met een klein beetje van de gesmolten boter. 

Begin met de bodem. 
Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. 

Doe het mengsel in je springvorm en verdeel het over de bodem. 
Druk goed aan met de onderkant van een glas of met een lepel.

Zet in de koelkast.

Nu maak je de vulling. 
Meng hiervoor de mascarpone met de poedersuiker en het vanille extract. 
Roer goed door. 
Neem de springvorm er weer bij en verdeel het mascarpone mengsel over de bodem. Je hoeft het niet glad af te werken  een beetje rustiek is net mooi. 

Zet weer even in de koelkast.

In de tussentijd maak je de aardbeien schoon en snij je deze in plakjes.

Neem de springvorm uit de koelkast. 
Verdeel de aardbeien over de mascarpone.
Zorg dat je een halve cm van de rand weg blijft anders krijg je je taart straks niet netjes uit de vorm. 

Begin aan de buitenste rand en leg rondom aardbeien plakjes. 
Bij tweede ring overlap je de eerste een beetje. 
Ga zo door tot je in het midden aangekomen bent.

Leg 1 hele aardbei ondersteboven in het midden. Zo creëer je het idee van een bloem. 

Steek een paar blaadjes munt ertussen.

Je kunt de taart losjes afgedekt met plasticfolie een dag of twee in de koelkast bewaren, maar vers is hij het lekkerst. 

Smakelijk!