Suikerbrood

Dit suikerbrood maakte ik voor een lieve collega en grote zoetekauw 😜

Laat het smaken! 

De Ingrediënten:

350 gram bloem 

0,5 theelepel zout

10 gram gist 

2 theelepels gewone suiker

240 ml melk lauwwarm 

140 gram parelsuiker (of geplette suikerklontjes)

1 opgehoopte theelepel kaneel

15 gram boter gesmolten

1 eetlepel basterdsuiker 

 

En zo maak je het:

Los de gist en 2 theelepels gewone suiker op in de lauwwarme melk.

Zet aan de kant totdat het gaat schuimen. 

Doe de bloem en het zout in de mengkom van je keukenmachine.

Voeg het melk mengsel toe en laat een minuut of tien mixen met de deeghaak.

Als het deeg te nat is voeg je nog een klein beetje bloem toe.

Meng 15 gram gesmolten boter met de parelsuiker en de kaneel in een kommetje. 

Aan het einde van de kneed tijd voeg je de parelsuiker toe aan het deeg. Meng even goed door elkaar.

 

Vorm het deeg tot een bal. leg terug in de mengkom en dek af met plasticfolie en een schone theedoek. 

Laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur. 

Vet een cakeblik van 25cm lengte in met boter. 
Neem het deeg er weer bij. Kneed even door. 
Vorm het deeg tot een lange rol en leg in het cakeblik.

Laat het opnieuw afgedekt 1 uur rijzen. 

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200gr. C

Zer het cakeblik op de bakplaat onder in de oven en bak voor 35-40 minuten.

Neem na het bakken het suikerbrood meteen uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Dit is belangrijk, want de suiker is nu nog vloeibaar. Laat je het brood in de vorm afkoelen dan zal de suiker in de vorm uitharden en dan krijg je je brood er gewoonweg niet meer uit. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.