Yoghurt-roomkaas taart met vijgen

Deze yoghurt-roomkaas taart is qua ingrediënten voor een groot deel gelijk aan mijn ricotta-roomkaas taart. De bereiding lijkt dan ook erg op elkaar. Toch heeft deze taart met yoghurt in plaats van ricotta een heel andere smaak. En die vijgen..... wat moet ik zeggen 😋

 

de Ingrediënten    Voor een taart van rond 24cm

voor de bodem:

175 gram tarwebloem

75 gram koude roomboter in blokjes

1 ei

1 eetlepel koud water

snufje zout

 

Voor de cheesecake vulling:

250 gram yoghurt

200 gram roomkaas

4 eieren

5 opgehoopte theelepels suiker

1 klein beetje citroensap

1 klein scheutje vanille extract 

 

Decoreer met verse vijgen en eventueel pistachenoten en een paar blaadjes munt of iets dergelijks.

 

En zo maak je het:

 

Verwarm je oven op 180gr C.

Maak eerst de quiche bodem. 

Voeg daarvoor alle ingrediënten voor de bodem  (behalve het water) toe aan je keukenmachine.

Laat de machine draaien totdat je een soort van kruimels hebt. (Met een handmixer kan het ook)
Voeg nu het water toe en zet je machine opnieuw aan totdat de kruimels een bal beginnen te vormen. 

Neem de bal uit de machine en verpak hem strak in plasticfolie. Leg hem ongeveer een half uur in de koelkast zodat hij minder plakt als je hem zometeen gaat uitrollen. 
Vet je taartvorm in met boter of bakspray en laat er wat paneermeel in ronddraaien zodat je zeker weet dat je taart niet aan de bodem of aan de rand blijft plakken. 
Eventueel overtollig paneermeel gooi je weg. 

Maak nu de vulling door alle ingrediënten van de vulling met een handmixer te mixen. doe dit op de hoogste stand.

Neem de deegbal er weer bij en rol hem uit op een bebloemd aanrecht. Zorgen ervoor dat hij een stuk groter is dan de taartvorm zodat je ook voldoende deeg hebt voor de randen. 

Leg de deegbal voorzichtig op je taartvorm. Laat hem bij de randen omhoog komen. Druk hem iets aan in de vorm en snij overtollig deeg aan de randen weg. 

Prik de bodem enkele keren in met een vork. 

Giet dan de vulling in de vorm. 

Schuif de taart voorzichtig op een bakplaat en zet hem onder in je oven. 
Bak de taart voor 45 min. 
Hou goed in de gaten of hij niet te donker wordt. Iedere oven is anders. Baktijden en temperaturen kunnen dus nogal eens verschillen. 

Als je taart in de oven staat snij je de vijgen in parten en leg je klaar wat je nog meer wilt gebruiken voor de decoratie. 

Laat je taart na het bakken eerst volledig afkoelen. 
Decoreer hem daarna pas. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.