Broccoli salade 

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke frisse en gezonde broccolisalade met een romige dressing. 

We gebruiken hiervoor geen mayonaise, maar Griekse yoghurt.

In plaats van bacon, die je vaak in een broccoli salade ziet gebruiken we rauwe ham die we krokant bakken in een droge pan. 

Heerlijk! Probeer het maar eens. 

 

Dit heb je nodig:   voor 2 personen

1 broccoli in kleine roosjes

6 plakjes rauwe ham 

De pitjes van 1 granaatappel

1 kleine rode ui, fijngehakt

1 handje amandelen, grof gehakt

50 gram Parmezaanse kaas, geschaafd

Voor de dressing:  

4 eetlepels Griekse yoghurt

1 eetlepel citroensap

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel dille 

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

 

Zet een pan met een bodempje water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de broccoli roosjes toe en leg een deksel op de pan. 

Stoom de broccoli in een minuut of 2/3 beetgaar. 

Giet af en spoel direct met koud water of dompel onder in een kom met ijswater. 

Laat even uitlekken en leg de roosjes dan goed verspreid op een schone theedoek om uit te dampen en af te koelen.

 

Leg de plakjes rauwe ham in dezelfde pan en bak even aan beide kanten totdat deze lekker bruin en krokant geworden is. Dat gaat heel snel, dus blijf er even bij. 

Neem uit de pan en leg even op een velletje keukenpapier. Als ze wat afgekoeld zijn breek je ze in stukken. 

Snipper de rode ui en hak de amandelen grof. 

Schaaf de Parmezaan. 

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet even aan de kant. 

 

Doe nu alle ingrediënten  in een kom en giet er de dressing overheen. 

 

 

 

Eet smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.