Bulgur met ajvar en kip

Vandaag komt de ajvar van de plank! Die staat daar al een tijdje op me te wachten 😉

Ajvar is een soort puree van geroosterde paprika en geroosterde aubergine. Je hebt er een pittige en een milde versie van. 

Ik gebruik de pittige vandaag, maar dat laat ik helemaal aan jou over. Je kunt ook de milde versie gebruiken. 

Ik combineer de ajvar vandaag niet alleen met bulgur, maar ik laat hem ook terugkomen in de marinade van de kip. 

Ik hou ervan! En jij? 

 

Dit heb je nodig:   voor 4 personen

Voor de bulgur:

1 eetlepel olijfolie

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

0,5 theelepel gerookt paprikapoeder 

1 eetlepel tomatenpuree

3 opgehoopte eetlepels ajvar

750 ml kippenbouillon

300 gram bulgur

Voor de kip: 

400 gram kipfilet in smalle repen

Voor de marinade: 

2 eetlepels olijfolie

2 opgehoopte eetlepels ajvar

peper en zout naar smaak

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

Om te garneren: 

1 citroen in plakjes

0,5 bosje munt grof gehakt

Optioneel: een paar lepels yoghurt

 

En zo maak je het: 

 

Maak de marinade voor de kip. Voeg de kip hieraan toe en roer goed om. Dek af met plastic folie en zet een minuut of 20 (of langer) in de koelkast. 

 

Giet een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. 

Bak de ui even aan totdat deze een beetje zacht begint te worden. 

Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 

Voeg de bulgur en het gerookte paprikapoeder toe toe en roer even goed door. 

Voeg de ajvar en de tomatenpuree toe en bak even mee. 

Blus af met de kippenbouillon en breng aan de kook. 

Kook op een zacht vuurtje met het deksel op de pan voor ongeveer 12-15 minuten totdat de ajvar het vocht heeft opgenomen en gaar is. 

Indien nodig voeg je nog wat water toe als het te droog wordt. 

 

Neem de kip erbij.

Doe de kip met de marinade in een andere pan.

Zet het vuur middelhoog. 

Bak de kip aan beide kanten bruin en gaar. 

 

Schep de bulgur op de borden of op een schaal. 

Leg de kip er op. 

Garneer met verse munt en citroen. 

Optioneel kun je ook nog een dot yoghurt toevoegen.  

 

Serveer meteen. 

 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.