Tomaten rundvlees soep met ballen 

 

Deze soep is heerlijk op een koude herfst of winterdag. Hoeveel comfortfood wil je hebben?  

 

De ingrediënten:         voor 4 à 5 personen

Voor de gehaktballetjes:

250 gr rundergehakt

250 gr varkensgehakt

1 teentje knoflook fijn gehakt

1/2 ui gesnipperd 

1 ei

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel mosterd 

1 eetlepels peterselie vers gehakt ( of 1 theelepel gedroogd) 

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

50 ml melk

75 gram gerapte Parmezaan

ongeveer 30 gram broodkruim

Voor de soep: 

olijfolie

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijn gehakt. 

2 eetlepels tomatenpuree

1 blikje à 400 gram tomatenblokjes (Mutti)

1 liter rundvleesbouillon

zout en peper 

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel oregano gedroogd

1 theelepel gerookt paprikapoeder

300 gram pasta (fussili, penne o.i.d)

Extra: 

Handje geraspte jong belegen kaas 

optioneel: fijngehakte peterselie of verse basilicum ter decoratie. 

 

En zo maak je het: 

Voeg alle ingrediënten voor het gehakt toe aan een grote kom.

Meng goed en draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. 

Zet een grote pan met water op middelhoog vuur.  Voeg een flinke snuf zout toe. 

Kook de pasta maar net beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Giet af en spoel kort met koud water. 

 

In een grote braadpan op middelhoog vuur doe je een beetje olijfolie. 

Leg er voorzichtig de balletjes in en braad ze aan. 

Na een paar minuten draai je ze voorzichtig om. 

Als ze aan alle kanten een beetje kleur gekregen hebben schep je ze voorzichtig uit de pan op een bord. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Ze zullen zo verder garen in de soep. 

In dezelfde pan doe je indien nodig nog een klein scheutje olijfolie. Fruit het uitje. 

Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. 

Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan. Doe de tomatenblokjes, de oregano, het paprikapoeder en de basilicum erbij en roer goed door. 

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. 

Laat even goed warm worden en  voeg dan de balletjes weer toe aan de soep. 

Zet het vuur laag. 

Leg een deksel op de pan en laat de balletjes  langzaam garen. 

Na een minuut of 20 zullen je balletjes gaar zijn. 

Voeg de pasta toe en warm even goed door.

Proef en breng op smaak met zout en peper. 

 

Schep in kommen en verdeel er de kaas oveheen.

 

Optioneel verdeel je er wat vers gehakte peterselie of wat gescheurde blaadjes verse basilicum overheen. 

 

Smakelijk! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.