Hoisin kip met rijst

Lekker malse en sappige kipfilet in een lekkere Hoisin saus met heel veel groenten. Dia's pas genieten! 😋

 

Dit heb je nodig:  voor 2 personen 

Voor de kip:

1 eetlepel olie om te bakken

2 kleine kipfilets

1 theelepel paprikapoeder 

Peper en zout

Voor de saus:

3 cm gember fijngehakt

1 teentje knoflook fijngehakt 

3 eetlepels Hoisin saus

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel tomatenketchup

1 theelepel sriracha (of meer als je van pittig houdt)

0,5 koffiekopje water

Voor de groenten:

2 grote wortels in lucifertjes 

1 rode paprika in reepjes

1 gele paprika in reepjes

1 grote ui in grove stukken

2 handen vol peultjes of sugarsnaps 

 

En zo maak je het:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Hou warm met het deksel op de pan. 

Kruid de kip met peper, zout en paprikapoeder.

Neem een grote pan of wok met deksel.

Doe er een lepel olie in en bak de kip aan beide kanten goudbruin.

Voeg de gember en de knoflook toe en bak een minuut of zo mee.

Voeg dan alle ingrediënten voor de saus toe en breng aan de kook. 

Als de kip gaar is schep je deze uit de pan op een bord en dek je ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden

Voeg de wortel en de ui toe aan de pan met de saus en laat een minuut of twee al roerend sudderen. 

Voeg de overige groenten toe en bak een minuut mee. 
Roer goed door. Leg de kip terug in de pan bovenop de groeten en leg het deksel op de pan.

Laat op een zacht vuurtje nog twee minuten doorwarmen met het deksel er op.
Zet het vuur uit.

Schep de rijst op een bord of schaal. 
Schep de groenten er bovenop en als laatste de kip.

Schenk er nog wat van de saus overheen en geniet! 

Smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.