Kip Tikka Masala 

Deze Tikka Masala kip is zo mals en romig en echt niet te onderscheiden van de Tikka Masala die je in een Indiaas restaurant eet.

Groot voordeel is ook nog eens dat het een eenpansgerecht is! Serveer met naan en papadums en eventueel een groene salade. 

Als je er rijst bij eet moet je die wel even in een aparte pan koken natuurlijk 😉

 

De ingrediënten:    Voor 4 personen 

500 gram kipfilet in niet te kleine blokjes 

Voor de marinade:

250ml (Griekse) yoghurt 

3 teentjes knoflook fijngehakt

2 cm gember geraspt 

2 theelepels Garam Masala 

0,5 theelepel chilipoeder (of meer naar smaak)

1 theelepel komijn gemalen

1 theelepel kurkuma

1 theelepel zout

 

Voor de saus:

1 eetlepel neutrale olie om te bakken

1 eetlepel boter

1 grote ui gesnipperd 

3 teentjes knoflook fijngehakt

3 cm gember geraspt

2 theelepels Garam Masala 

0,5 theelepel chilipoeder (of meer naar smaak)

1 theelepel komijn gemalen

1 theelepel kurkuma

1 theelepel koriander gemalen 

250ml tomaten passata

400ml kokosmelk (light)

1 theelepel bruine basterdsuiker 

En zo maak je het: 

 

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Roer goed door en voeg de kip toe. 
Zet in de koelkast en laat een kwartier tot een half uur marineren. 

Zet een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe.

Bak de kip een paar minuten aan met marinade en al. 
Schep uit de pan in een kom. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Deze gaart straks verder in de saus. 

Voeg de boter toe aan dezelfde pan en fruit de ui. 
Voeg de gember en de knoflook toe en bak even mee. 
Voeg alle gedroogde specerijen toe en roer goed zodat ze niet verbranden. Bak een minuutje of zo. 

Voeg de tomatenpassata en de basterdsuiker toe.

Roer goed door.

Doe de kip terug in de pan en voeg ook de kokosmelk toe.

Breng aan de kook. Zet het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat een minuut of twintig sudderen. Daarna haal je het deksel weg en laat je de saus nog even indikken. 

Mocht je saus al te dik zijn kun je wat water toevoegen. Is je saus nog te dun dan gebruik je een maïzena papje om hem in te laten dikken. 

Smakelijk! 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.