Salade met rucola meloen en Parmaham

Wat denken jullie van een zomerse salade? 

Het zoete van de meloen, het pittige van de rucola, de zoute Parmaham en de zachte, romige mozzarella maken deze salade tot een van onze favorieten. We eten het meestal als licht lunch met een stukje stokbrood erbij, maar je kunt hem natuurlijk ook bij de bbq serveren. 

 

Wat heb je nodig:                voor 3 à 4 personen

1/2 Galiameloen in bolletjes of blokjes 

10-15 cherrytomaatjes gehalveerd 

1 zakje rucola sla

1 grote bol mozzarella in plakjes of blokjes gesneden

4 plakjes Parmaham in stukken gescheurd

Extra Vergine Olijfolie

Citroensap

peper en zout

 

En zo maak je het: 

Leg de rucola sla op een serveerschaal. 

Verdeel er de cherrytomaatjes, de mozzarella, de Parmaham en de meloen over. 

Sprenkel er wat olijfolie en citroensap over en breng op smaak met peper en zout. 

 

Serveer er eventueel wat stokbrood bij. 

 

Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.