Crostini met gegrilde groenten en yoghurt 

Wauw! Wat is dit lekker zeg! Die combinatie van de warme gegrilde groenten met de koude yoghurt en daarbij de knapperige crostini.

Ik ben verkocht 🤤🤤

Het originele recept is natuurlijk van Ottolenghi, misschien kennen jullie het al. Ik deed wat aanpassingen en nu presenteer ik hier mijn eigen versie. 
Dit zou je echt eens moeten proberen! 


De Ingrediënten: Voor 2 personen

Voor de groenten:

olijfolie 

1,5 paprika (verschillende kleuren) in reepjes 

2 handen vol cherrytomaatjes gehalveerd

0,5 theelepel tijm

0,5 theelepel oregano

1 theelepel suiker

1 theelepel balsamico azijn 

peper en zout naar smaak 

Voor de yoghurt:

250 ml yoghurt (of meer)

1 eetlepel dille gehakt (of 0,5 theelepel gedroogde dille)

Voor de crostini:

10 plakjes chiabatte brood 

olijfolie

1 teentje knoflook, heel, alleen gepeld

 

En zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200gr. C.

Smeer de crostini in met een klein beetje olijfolie en schuif ze in het midden van de oven. Als ze lichtbruin gekleurd zijn neem je ze uit de oven en wrijf je ze meteen in met het teentje knoflook.

In de tussentijd hussel je de groenten door elkaar met wat olijfolie en de gedroogde kruiden. Leg in de grillpan op middelhoog vuur.

Laat even rustig grillen en draai tussendoor 1 x om.
Grill totdat de tomaatjes gebarsten zijn, maar laat ze niet helemaal leeglopen, want dan hou je alleen nog maar het velletje over. 

Giet de groenten met alle sappen die er uit zijn gekomen over in een kom. 
Voeg de suiker, de olijfolie en de balsamico toe en hussel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een andere kom de yoghurt met de dille.

Schep de yoghurt in een kommetje, schep de warme groenten er op en serveer met de crostini.

 

Smakelijk!