Blauwe bessen kaneel crumble 

Een crumble is misschien wel het makkelijkste dessert dat je kunt bedenken. 

Je mengt de Ingrediënten voor de crumble binnen 2 minuten in een kom, voegt wat water en maïzena toe aan je opgewarmde vulling en de oven doet de rest! 

Ik koos voor blauwe bessen, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit nemen, frambozen, bramen, kersen etc. Ze doen het allemaal even goed. 

De Ingrediënten:

Voor de crumble:

100 gram tarwebloem

50 gram (kokosbloesem)suiker

snuf kaneel

50 gram boter. Koud en in blokjes gesneden 

1 snufje zout

 

Voor de vulling:

300 gram blauwe bessen (diepvries)

2 eetlepels maïzena 

2 eetlepels koud water

1 eetlepel suiker als je van zoet houdt, hoeft niet.

 

En zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180gr C.

Verwarm de blauwe bessen in een steelpannetje op het fornuis. 
Meng de twee eetlepels maïzena met 2 eetlepels koud water. 

Als de blauwe bessen net aan de klok komen voeg je het maïzena papje toe en optioneel een eetlepel suiker. 
Roer goed en zet het vuur uit.

Vet je crumble vorm in. Ik nam een vorm van ongeveer 15x20cm.

Doe de bloem, (kokosbloesem)suiker, kaneel en de boter in een mengkom.

Kneed met je handen, maar niet te lang. 
Het is de bedoeling dat je de boter met je handen wat kleiner maakt, waardoor deze de bloem en de suiker opneemt en er kruimels ontstaan. 

Voeg de blauwe bessen toe aan de vorm. Verdeel de deegkruimels er over en zet in het midden van je oven voor ongeveer 20 minuten of totdat je crumble er mooi goudbruin uit ziet. 

Serveer warm, optioneel met een bolletje ijs of slagroom.

Ook lekker met een dot Griekse yoghurt.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.