Citroen meringue taart 

Ik keek er altijd een beetje tegenop. ik dacht namelijk dat het heel er moeilijk was om een goede meringue taart te maken. Dat valt achteraf reuze mee! Zeker met dit recept! Piece of cake! Echt waar! 🍰

Dit heb je nodig:    Taartvorm rond 28cm

Let op dat je een taartvorm met uitneembare bodem hebt!!

Voor de bodem:

225 gram bloem

1 ei

2 eetlepels suiker

125 gram boter (zacht)

1 snufje zout 

1 theelepel bakpoeder 

Voor de vulling:

5 eigelen (eiwitten bewaren voor de meringue)

1 blikje (395gram) gezoete gecondenseerde melk

50 gram suiker

Sap van 3 citroenen

Zest van 3 citroenen 

Voor de meringue:

5 eiwitten

3 theelepels suiker 

1 theelepel citroensap 

 

En zo maak je het:

Je begint met de bodem.

klop eerst het ei met de suiker met een handmixer totdat het een lichtgeel schuimig mengsel is geworden.

Doe alle overige ingrediënten voor de bodem erbij en kneed met de handmixer, deze keer met kneedhaken tot een kruimig deeg.

Als je kruimels hebt ga je verder met je handen. Kneed de kruimels tot een egale bal.

verpak de bal in plasticfolie en laat hem een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180gr.C. 

Vet je taartvorm in met olie of bakspray en giet er wat paneermeel in dat je er in rond laat draaien totdat alles dunnetjes gecoat is. 

Neem het deeg er weer bij.

Leg een bakpapier op je aanrecht. Leg de deegbal er op en rol uit tot een circel die iets groter is dan je vorm.

Til het bakpapier met het deeg voorzichtig op en keer ondersteboven boven het bakblik.

Druk het deeg goed aan tegen de randjes. Je mag het best een beetje oplappen als er iets gebroken is, dat zie je straks niet meer.

Prik de bodem op meerdere plaatsten in met een vork.

Neem hetzelfde bakpapier er weer bij en leg het op het deeg. Je gaat de bodem blind bakken, dus leg er iets van gewicht op. Bakbonen als je die hebt of anders rijst.

Schuif in het midden van de oven en bak de bodem in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Neem uit de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en zet even aan de kant.

Zet de temperatuur van de over terug naar 130/140 gr. C. 

Nu maak je de vulling. Roer hiervoor alle ingrediënten voor de vulling door elkaar met een garde.

Giet het mengsel vervolgens op de taartbodem.

Voor de meringue zorg je dat je kom schoon en droog is. Ook de haken van je mixer moeten schoon en droog zijn.

Doe de eigelen in de schone kom. Voeg een theelepel citroensap toe.

Begin met mixen op de hoogte stand. Beetje bij beetje voeg je de suiker toe.

Klop net zo lang totdat je stijve pieken hebt van het eiwit. 

Doe het in een spuitzak. Neem je taart er weer bij en spuit de meringue er op in een patroon naar wens. Als je geen spuitzak hebt kun je het er ook gewoon in pieken opscheppen.

Zet de taart opnieuw in de oven met de verlaagde temperatuur en bak ongeveer 25 minuten.

 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.