Caprese salade met nectarines en Parmaham

Als je de weersvoorspellingen moet geloven kan het tot 35 graden worden vandaag 🥵 Tijd voor iets fris dus!

Deze caprese salade is net even anders door de zoete nectarines en het zoute van de Parmaham.

Serveer als bijgerecht bij de bbq of met wat geroosterd ciabatta brood erbij als lunch! 

Genieten! 

Dit heb je nodig:

3 rijpe tomaten in plakjes 

3 rijpe nectarines in partjes

1 bolletje mozzarella in plakjes

4 plakjes Parmaham in de lengte gehalveerd 

peper en zout naar smaak 

wat blaadjes verse basilicum 

Voor de dressing:

0,5 eetlepel groene pesto 

1 eetlepel balsamico azijn

3 eetlepels goede olijfolie 

Peper en zout naar smaak

 

En zo maak je het: 

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de tomaat, mozzarella en de nectarines over een schaal. Steek de blaadjes basilicum er tussen.

Drapeer de Parmaham er losjes overheen. 
Voeg een flinke draai peper uit de molen toe en eventueel een snufje zout. 

Serveer de dressing apart. 

Smakelijk!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.