Parelcouscous salade met rode bieten saus en halloumi

Wat is dit een heerlijke combinatie!

Parelcouscous, rode biet, halloumi en een gepocheerd eitje! 😋😋

Wil je dit ook maken? Dan is dit wat je nodig hebt:

 

De ingrediënten:  Voor 2 personen

2 eenpersoons builtjes parelcouscous

peper en zout naar smaak

1 scheutje citroensap 

Voor de rode bieten saus:

4 rode bieten (voorgekookt)

4 opgehoopte eetlepels yoghurt

1 teentje knoflook

2 eetlepels citroensap 

peper en zout naar smaak

voor erbij:

4-5 plakjes halloumi per persoon

olijfolie om te bakken

2 eieren 

wat geroosterde sesamzaadjes

1 flinke hand vol rucola

wat blaadjes munt of basilicum

0,5 rode ui in halve ringen

 

En zo maak je het:

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

In de tussentijd doe je alle ingrediënten voor de rode bieten saus in de blender.

Maal helemaal fijn en breng op smaak met (meer) peper en zout.

In een droge pan rooster je de sesamzaadjes. Schep uit de pan op een bord en zet aan de kant.

Bak vervolgens de halloumi in dezelfde pan totdat deze goudbruin is in een beetje olijfolie. 

Giet de parelcouscous af en laat wat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheutje citroensap.

In dezelfde pan van de couscous pocheer je de eieren. Hiervoor breng je opnieuw wat water aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kommetje en laat ze voorzichtig in het bruisende water zakken. Na drie minuten neem je ze met de schuimspaan er uit. 

Nu kun je het bord gaan opmaken.

Onderop verdeel je de rode bieten saus. Daar overheen schep je de couscous en de rucola. 
Leg de halloumi en het eitje er op en verdeel de rest van de ingrediënten er over. 

Smakelijk! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.