Toast met opgeklopte ricotta crème 

Toast met opgeklopte ricotta crème, honing en citroen en gekarameliseerde appel en walnoten. 

Wat klinkt het ingewikkeld hè?😅

Is het niet. In tegendeel! 

 

De Ingrediënten:    Voor 6 sneetjes

6 sneetjes (zuurdesem)brood 

1 bakje à 250gr ricotta

2 eetlepels honing 

1eetlepel citroensap 

1 mini snufje zout

1 klontje boter

1 appel in dunne plakjes 

Een handje walnoten.

 

Wat moet je doen:

Doe de ricotta in een kom en mix hem met 1 mini snufje zout tot hij romig en fluffy is. Dat zal niet meer dan een minuut of twee duren. Een klein beetje korrelig zal hij altijd blijven. Dat is niet erg. 

Rooster de walnoten heel even in een droge koekenpan. 
Haal ze uit de pan en hak ze grof. 

Smelt het klontje boter in dezelfde pan en voeg de appel partjes toe. Sprenkel er de honing en het citroensap overheen. Bak de plakjes appel op een laag vuurtje totdat ze een beetje zacht en licht gekarameliseerd zijn. 

Toast het brood. 
Smeer wat ricotta crème op het brood. 
Verdeel er wat van de plakjes appel overheen. 
Verdeel ook de walnoten over het brood.
Sprenkel er wat van de honing en citroensap "saus" die is achtergebleven in de pan over.

Optioneel kun je nog wat verse tijm toevoegen. 

Smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.