Bulgur met Garam Masala kip en sperziebonen 

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. Harde tarwe dus. 
Het is ontzettend gezond. Het bevat veel vezels, eiwitten en langzame koolhydraten. Bovendien barst het van de vitamines, vooral vitamine B11 en mineralen als kalium, fosfor en magnesium.

Het heeft meerdere toepassingen.

In dit recept gebruiken we het als vervanger voor rijst. 

De Ingrediënten:    Voor 4 personen 

2 eetlepels olijfolie 

500 gram sperziebonen schoongemaakt en gebroken

250 gram bulgur 

2 kipfilets in blokjes 

1 teentje knoflook fijn gehakt

1 opgehoopte eetlepel Garam Masala 

1 eetlepel tomatenpuree

400 ml runderbouillon

peper en zout naar smaak 

 

En zo maak je het:

Doe de kip blokjes in een kom. 
Voeg twee eetlepels olijfolie en 1 eetlepel Garam Masala toe. 
Roer goed en laat even staan. 

Kook de sperziebonen beetgaar en giet af. 

Zet een wok of grote braadpan klaar op middelhoog vuur. Voeg de kip met olie en al toe en bak even aan. 

Voeg de knoflook toe en bak een minuut of zo mee. 

Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even goed mee bakken. 

Blus af met de runderbouillon. 
Breng aan de kook. Voeg de bulgur toe en roer alles door elkaar. 
Laat zachtjes doorkoken tot de bulgur gaar is. Meestal duurt dat een minuut of tien. 

Voeg de sperziebonen toe en hussel alles door elkaar.

Zet het vuur uit.

Breng indien nodig op smaak met peper en zout. 


Smakelijk! 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.