Risotto al pomodoro 

Risotto! Helemaal niet zo moeilijk te maken als je denkt. Je moet er alleen even bij blijven. Dat is alles.

Voor deze romige risotto met tomatensaus sta je een klein half uurtje in de keuken. Het resultaat mag er zijn!

 

De Ingrediënten:    Voor 2-3 personen 

olijfolie om te bakken

1 kleine ui fijn gesnipperd 

250 gram Arborio rijst

1/2 liter kippenbouillon 

1 scheutje droge witte wijn 

1/2 pakje Heinz Tomato fritto 

1/2 bakje mozzarella bolletjes gehalveerd

1 flinke hand vol cherry tomaatjes gehalveerd

1 hand vol Parmezaanse kaas geraspt 

1 klein klontje boter 

Wat blaadjes basilicum 

 

 

En zo maak je het:

Zet een pan op het vuur voor de bouillon.

Laat aan de kook komen en zet dan het vuur laag zodat de bouillon net tegen de kook aan blijft.

In een andere pan doe je een scheut olijfolie. 
Bak het gesnipperd uitje op middelhoog vuur tot het glazig is. 

Voeg een scheut witte wijn toe om het af te blussen.

Laat de wijn al roerend verdampen. 

Zet het vuur iets lager.

Voeg de rijst toe. Roer voortdurend totdat de rijstkorrels een klein beetje transparant beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en bak even mee.


Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe en roer totdat al het vocht opgenomen is. 
Bij de eerste soeplepel bouillon voeg je ook de Tomato Fritto toe. 
Blijf steeds beetje bij beetje bouillon toevoegen totdat alle vocht is opgenomen en de rijst gaar is.

 

Zet het vuur uit. Roer er direct de geraspte Parmezaanse kaas door en het klontje boter. 

Voeg de bolletjes mozzarella toe er meng goed. 

Voeg als laatste de gehalveerde cherry tomaatjes en de basilicumblaadjes toe. 

Serveer direct.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.