Mexicaanse taco salade 

 

 

Taco Tuesday, maar dan anders 😊

Geen taco schelpen voor ons, maar een taco salade! 

Pittig gekruid rundergehakt, frisse ijsbergsla en héél veel toppings met een romige ranch dressing 😋😋

Heerlijk!

 

De ingrediënten:   Voor 4 personen

Voor het gehakt:

1 eetlepel olijfolie

500 gram rundergehakt 

0,5-1 theelepel chilipoeder afhankelijk van hoeveel pit je wilt.

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel oregano gedroogd 

1 theelepel basilicum gedroogd

1 theelepel komijnpoeder

0,25 theelepel chiliflakes

1 eetlepel ketjap manis (voor de kleur)

peper en zout naar smaak 

Voor de dressing:

4 eetlepels mayonaise 

3 eetlepels yoghurt

2 eetlepels melk

1 theelepel sambal

1 eetlepel limoensap

1 snufje knoflookpoeder

1 snufje uienpoeder

1 hand vol vers gehakte peterselie 

1 hand vol vers gehakte koriander

peper en zout naar smaak 

Voor de sla:

1 krop ijsbergsla grof gesneden

1 flinke hand vol nacho/tortillachips naturel/licht gezouten per persoon.

De toppings:

naar keuze, bijvoorbeeld:

tomaatjes, gehalveerd

paprika alle kleuren in blokjes

Cheddar of oude kaas

olijven

kidneybonen

mais

lente-uitjes

rode ui

rode peper

blaadjes koriander

verse peterselie

enz. 


En zo maak je het:

Zorg er eerst voor dat al je toppings gehakt en gesneden klaar staan.

Bak het gehakt rul en gaar in een eetlepel olijfolie.

Voeg alle kruiden toe en een eetlepel ketjap mais voor de kleur. Voeg 100ml water toe. Zet het vuur wat hoger zodat het inkookt en het water verdampt. Proef en breng op smaak met zout en peper.

In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Breng ook dit op smaak met zout en peper.

Zet aan de kant.

Neem een grote kom (of voor ieder een aparte kom) 

Leg de ijsbergsla op de bodem. 

Verdeel de tortilla chips erover. 
Schep het gehakt erop.

Verdeel vervolgens alle toppings er overheen.

Serveer de dressing apart. 

 

 Smakelijk!