Spaghetti alla puttanesca

Zoals de Italianen zeggen; Meno è di più"

Ofwel "less is more" Dat gaat zeker op voor deze spaghetti alla puttanesca.
De naam van dit gerecht betekent letterlijk in het Italiaans "spaghetti in de stijl van een prostituee",

maar laat je daardoor niet in verwarring brengen. 
Het is niet zeker waar de naam precies vandaan komt. 

Sommigen denken dat het afgeleid is van het woord  "puttana" dat de Italianen gebruiken in plaats van het woord "shit" zoals wij dat kennen. 

Het zou op die manier kunnen verwijzen naar de ingrediënten en het feit dat het gerecht bijna geheel bestaat uit liflafjes ofwel "shit/rotzooi" die je nog hebt liggen.

De Ingrediënten:  voor 2 personen

Olijfolie

1 teentje knoflook (heel, alleen gepeld)

180 gram spaghetti 

1 opgehoopte eetlepel kappertjes

chiliflakes (naar smaak)

8 ansjovis filets

2 eetlepels zwarte olijven 

250 ml tomatenpassata (bijvoorbeeld de Heinz tomato fritto)

Optioneel: een klein beetje Parmezaanse kaas geraspt

en een paar blaadjes basilicum om te garneren.

 

Zo maak je het:

 

Kook de spaghetti nèt beetgaar en giet af. 

Doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan op laag tot mediumhoog vuur.

Voeg het teentje knoflook toe. 
Voeg de kappertjes, de ansjovis en de chiliflakes toe. 
Als het naar Italië begint te ruiken voeg je de tomatenpassata toe 😉
Als laatste voeg je ook de olijven toe. 

Verwijder de knoflook. 

Doe de spaghetti in de pan bij de saus. Roer goed en warm even op. 

Serveer optioneel met de geraspte Parmezaanse kaas en een paar basilicum blaadjes. 

 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.