Broccoli walnoot pesto pasta

Mij mag je altijd wakker maken voor een lekker bord pasta. Ik raak er ook nooit op uitgekeken. Pasta is zo veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op.
Deze is speciaal voor de pesto liefhebbers, maar dan net even anders. Pesto gemaakt van broccoli en walnoten. Heerlijk! 


De Ingrediënten.   Voor 4 personen 

400 gram gedroogde pasta naar keuze

1 broccoli in roosjes

1 flinke hand vol walnoten (hou er een paar apart)

1 teentje knoflook gepeld

1/2 bosje basilicum 

80 gram Parmezaan geraspt 

Olijfolie

Beetje citroensap naar smaak

peper en zout 

optioneel een handje rucola 

 

En zo maak je het:

 

Zet een grote pan met water op middelhoog vuur.

voeg er een flinke snuf zout aan toe.

Als het water kookt voeg je de broccoli roosjes toe en kook je deze net beetgaar. 
Schep de roosjes met een schuimspaan uit het kokende water. In datzelfde water kook je vervolgens de pasta beetgaar. 
Terwijl de pasta kookt maak je de pesto als volgt: 

Hou een paar roosjes broccoli apart. Die gaan niet in de blender, die druk je alleen een beetje fijn met een vork. We willen namelijk zo veel mogelijk texturen bewaren. 

In de blender doe je vervolgens de rest van de broccoli, het knoflook teentje , de basilicum, een flinke scheut olijfolie, een klein scheutje citroensap, de geraspte parmezaan en het grootste gedeelte van de walnoten. Ook hier hou je een paar walnoten achter die we straks alleen gebruiken ter decoratie. 

Blend alle ingrediënten in de blender fijn en breng op smaak met peper en zout. 
(je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken als je geen blender hebt) 

Bewaar een kopje van het pastawater als je deze afgiet. 
Doe de pasta terug in de pan en roer je pesto er doorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout. 
Voeg ook de paar geplette broccoli roosjes toe en roer door elkaar. 
Gebruik indien nodig wat van het achtergehouden pastawater om de saus romig te maken. 

Schep de pasta op een grote serveerschaal en decoreer met de achtergebleven walnoten, en optioneel met een handje rucola. 

Als je van een beetje pit houdt dan kun je er ook nog wat chiliflakes overheen strooien. 

Smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.