Frittata 

 

Dit is weer zo'n gerecht waarin je je fantasie de vrije loop kunt laten. 

Doe dan dan ook vooral! Duik eens je koelkast in, kijk wat je nog aan restjes hebt liggen en experimenteer. Wees ook niet bang om royaal kruiden toe te voegen. 

Met een fittata kun je eigenlijk nooit de mist in gaan.

Voor de frittata van de foto gebruikte ik het volgende:

 

De ingrediënten:         (voor 2 personen) 

4 eieren

1 scheutje melk

zout/peper

1 klein uitje, fijngesneden

1 flinke handvol verse spinazie

1 handje mais

1 handje Parmezaan geraspt

1 handje doperwten (diepvries) 

1 handje rauwe ham blokjes 

Italiaanse kruiden (gedroogd)

wat gehakte peterselie, munt of basilicumblaadjes en eventueel wat sla, tomaat, komkommer etc voor erbij. 

olijfolie om je schaal in te vetten

Zo ga je te werk: 

Verwarm je oven op 180 graden. 

Vet het schaaltje in met een beetje olijfolie.

kluts de eieren met het scheutje melk.

Voeg een klein snufje zout toe, maar niet te veel, wat peper uit de molen en flink wat Italiaanse kruiden. 

Giet het ei mengsel in het schaaltje. 

Voeg de groenten en de rauwe ham blokjes toe toe en roer alles door elkaar. Giet in je schaal.

Strooi er vervolgens de geraspte Parmezaan overheen.

Schuif het schaaltje in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten. 

Afhankelijk van je oven check je na twintig minuten even of het klaar is. 

Als de eieren gestold zijn en de kaas gesmolten is is het gaar. Voeg als je twijfelt nog vijf minuten oventijd toe.

 

 

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.