Citroen en rozemarijn risotto

Ik waan me echt even in Italië als ik deze risotto maak.

Die citroen ruikt en smaak zo lekker. Als je je ogen dicht zou doen en alleen zou proeven en ruiken dan zou je je zomaar aan de Amalfi kust kunnen wanen. ❤️

Ik hou er van! 


De ingrediënten:   
   Voor 2 personen

200 gr. arborio rijst 

500 ml groentebouillon 

1 kleine ui gesnipperd

1 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld een Pinot Grigio)

2 klontjes boter (gesplitst)

1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes fijngehakt

1 handvol geraspte Parmezaan

zest en sap van 1 citroen

 

 

Zo maak je het: 

Rasp de zest van de citroen (alleen het gele gedeelte!) en hou even apart. 

Pers de citroen uit en vang het sap op. 

Smelt 1 klontje boter in een pan op middelhoog vuur.  Door boter te gebruiken in plaats van olijfolie maak je je risotto veel romiger. 

Voeg de ui toe en bak glazig. 

Voeg de risottorijst toe en roer goed. 

Zodra de witte kern binnen in de rijst zichtbaar wordt voeg je de witte wijn toe om af te blussen. Blijf goed roeren.

Als de risotto de wijn volledig opgenomen heeft voeg je de eerste soeplepel bouillon toe. 

Roer en laat de risotto het vocht opnemen. Voeg de volgende soeplepel bouillon toe, laat de rijst de bouillon opnemen enz.

Ga zo door totdat de risotto beetgaar is. Hoogstwaarschijnlijk is je bouillon dan ook helemaal op.

Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en de fijngehakte rozemarijn. Verwarm even mee. Zet dan het vuur uit.  
Voeg de kaas toe en nog een klein klontje boter.

 

Lekker op zichzelf of met een stukje vis of kip.

 

 

Serveer meteen. 

Smakelijk!