Kaneelbroodjes 2.0 

Er zijn tientallen, misschien wel honderden versies van kaneelbroodjes, maar dit zijn de allerlekkerste 😜

Lichte, luchtige kaneelbroodjes 2.0 met licht zoet roomkaasglazuur 😋😋

Ga jij ze ook snel maken?

 

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

450 gram tarwebloem

40 gram suiker

1 zakje droge gist (7 gram)

80ml lauwwarm water

100ml lauwwarme melk 

2 eidooiers 

60 gram gesmolten boter 

1 snufje zout

Voor de vulling:

125 gram boter op kamertemperatuur 

70 gram kokosbloesem- of bruine suiker

1 eetlepel kaneel

Voor het glazuur:

1 eetlepel boter 

2 eetlepels poedersuiker

2 eetlepels roomkaas

een paar druppels vanille essence

 

En zo maak je ze:

begin met het deeg.

Meng de gist, suiker en het water in de kom van je mixer.

Laat 5 minuten staan.

Voeg alle overige ingrediënten voor het deeg toe en kneed  een minuut of 6 totdat je een egale deegbal hebt gekregen. 
Mocht je deeg te nat zijn voeg dan een klein beetje extra bloem toe. 

Dek de kom af met plasticfolie en een schone theedoek en laat een uur rijzen.

In de tussentijd maak je de vulling door alle ingrediënten voor de vulling met elkaar te mengen.

Als het deeg de eerste rijs heeft gehad neem je het er weer bij.

Strooi een klein beetje bloem op je werkblad en rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 cm dik.

Smeer je vulling er over.

Rol het deeg dan vanuit de lange kant zo strak mogelijk op tot een worst.

Snij met een dun touwtje of met een heel scherp mes de rol in stukken van ongeveer 3 cm dik.

Vet een ovenschaal in met boter of bakspray.

Leg de stukken er op hun zijkant in. Je hoeft ze niet helemaal tegen elkaar aan te leggen. Ze zullen nog een tweede keer rijzen.

Dek opnieuw af met plasticfolie en een theedoek en laat nog eens een uur staan.

In de tussentijd maak je het glazuur.

Meng daarvoor alle ingrediënten voor het glazuur met een handmixer in een kommetje. Zet even aan de kant.

Verwarm je oven voor op 190 graden C. 

Schuif de ovenschaal in het midden van je oven en bak de kaneelbroodjes gaar en bruin in ongeveer 25-30 minuten.

Haal uit de oven. Laat wat afkoelen en verdeel er dan het glazuur overheen. Heb je glazuur over, serveer het er dan los bij om te dippen 😋

 

Smakelijk!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.