Cheddar en jalopeño wafeltjes 

Het is geen geheim dat ik meer van hartig hou dan van zoet. Ik ben dus ook altijd op zoek naar nieuwe hartige gerechten. 
Ik had wel eens hartige wafels gegeten, maar ze waren het altijd nèt niet helemaal. 
Daarom bedacht ik mijn eigen versie. En na heel vaak mijn wafelijzer schoon geschrobd en gekrabd te hebben denk ik ze nu gevonden te hebben 😅
De eerste was nog steeds een beetje blijven plakken, maar dat gebeurt bij de eerste pannenkoek ook meestal, toch? 😜

 

Dit heb je nodig:   Voor 8 kleine wafeltjes

60 gram bloem

200 gram hüttenkäse

50 gram cheddar geraspt

Jalopeno peper fijngehakt naar smaak 

2 eieren

0,5 theelepel bakpoeder

een snufje zout

boter om het wafelijzer in te vetten

 

En zo maak je ze:

Roer alle ingrediënten door elkaar.

Verwarm je wafelijzer goed voor. Is het niet warm genoeg dan blijven ze eerder plakken heb ik gemerkt.

Vet je wafelijzer goed in.

Schep een opgehoopte eetlepel van het wafelmengsel in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin en gaar in ongeveer 3-4 minuten. 

Probeer het wafelijzer tussendoor niet open te maken om te spieken, want dan trek je ze kapot. Het is even uitproberen hoeveel tijd ze precies nodig hebben, want ieder wafelijzer is anders. 

Je kunt ze Belgen naar wens, al is dit niet echt nodig. 

Eet ze liefst als ze nog een beetje warm zijn! 

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.