Mediterraans orzo pannetje met kip 

Had ik al gezegd dat ik van eenpansgerechten hou? 😄

Het is toch geweldig! Alles in één pan. Alles is tegelijk klaar èn je hebt nauwelijks afwas! Wat wil je nog meer? 

Dit heb je nodig:   Voor 4-5 personen 

300 gram orzo pasta

2 kipfilets in grove repen

Olijfolie om te bakken

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt 

1 theelepel tijm gedroogd 

peper en zout

paprikapoeder

750 ml kippenbouillon 

1 pakje Heinz Tomato frito

1 eetlepel tomatenpuree

1 rode paprika in blokjes

100 gram doperwten (diepvries)

2 eetlepels melk

1 handje geraspte kaas

1 handje rucola 

 

En zo maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 220gr. C

Neem een grote, liefst ovenvaste pan met deksel.

Doe een scheutje olijfolie er in.

Bak de ui glazig. Voeg de tijm toe en de knoflook en bak even mee. 
Schep uit de pan en zet even aan de kant.

Kruid de kip met peper, zout en paparikapoeder.

Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de kip aan beide kanten even aan totdat deze een mooi bruin kleurtje heeft. 
Schep ook de kip uit de pan en zet even aan de kant.

Doe de tomatenpuree in de pan en bak even aan. Goed roeren zodat deze niet aanbrandt. 
Voeg de orzo toe en roer door elkaar. 
Bak een minuut of zo.

Blus af met de Tomato Frito en de kippenbouillon. 
Breng aan de kook. 
Voeg als het kookt de ui weer toe aan de pan en roer even door. 
Voeg ook de kip weer toe en roer even goed door zodat de orzo niet blijft plakken aan de bodem van de pan. 

Dek de pan af en kook op een zacht vuurtje zo'n 12-14 minuten totdat de orzo gaar is. 
Check zo nu en dan of er nog vocht genoeg in de pan is en of er niets blijft kleven. 
Indien nodig kun je een scheutje water toevoegen.

Op de helft van de kooktijd voeg je de rode paprika toe.

Roer opnieuw goed door.

Zet het vuur uit als de orzo gaar is. 
Neem de pan van het vuur en doe er de erwten met de melk bij. Nog een keer goed omroeren.

Verdeel de kaas over de bovenkant en zet de pan onafgedekt een paar minuten in de oven zodat de kaas kan smelten. 
Als je pan niet overbesteding is moet je alles natuurlijk eerst even overdoen in een ingevette ovenschaal.

Neem uit de oven, verdeel de rucola er over en serveer meteen! 

 

Smakelijk!