Crolls

mocht je je afvragen wat Crolls zijn: Nou, dit dus, croissant rolls. 
Je maakt ze heel eenvoudig met een blikje croissant deeg uit de supermarkt. 
Daarna vul je ze met jam en decoreer je ze met veel gesmolten chocolade en vers fruit  

Dat is genieten!


Dit heb je nodig
:   Voor 4 crolls

1 blikje croissant deeg

1 geklutst ei om ze mee in te smeren 

Voor de vulling:

Jam naar keuze

Garneer met

(pure) chocolade, gesmolten

vers fruit naar keuze 

optioneel:

Gehakte noten

Hagelslag o.i.d. 

 

En zo maak je ze:

Verwarm je oven voor op 180gr. C

Maak het blikje croissant deeg voorzichtig open.

Zorg ervoor dat het deeg netjes opgerold blijft. 

Snij de rol in vier gelijke delen.

Leg ze op hun kopse kant op een bakblik. 
Optioneel kun je ze insmeren met een geklutst ei voor een lekker bruin kleurtje. 

Schuif ze in het midden van de oven en bak voor 15-20 minuten. 

In de tussentijd smelt je de chocolade au bain Marie of in de magnetron. 

Maak het fruit schoon en leg aan de kant.

Doe de jam in een spuitzak. 

Haal de Crolls uit de oven. Maak er voorzichtig met een houten lepel een gat in vanuit de bovenkant. 

Steek de spuitzak in de opening en spuit de jam er in. 

Verdeel de gesmolten chocolade er slordig overheen en garneer met het fruit en optioneel de gehakte noten of hagelslag. 

 

Smakelijk!